3- یک روانشناس خوب باید صبر و حوصله زیادی داشته باشد، چرا که بتواند با دقت به حل مشکلات و مسائل بیماران بپردازد. فوبیاها اغلب از ترسهای معمولی فراتر هستند و باعث بروز آشفتگی در افراد میشوند. همچنین، مشاور و روانشناس نباید مستقیماً و بهخصوص در همان جلسات اول به شما راهکاری قاطع و چکشی ارائه دهد. برای مثال، زمانی که برای ادامه زندگی مشترک دچار تردید هستید، او نباید بهصورت قاطع به شما تجویز کند که طلاق بگیرید یا در این زندگی بمانید. بعد از اینکه مسیر آموزشی را انتخاب کردید که مناسب نیازها و علایق شما باشد، بهتر است که گزینههای مورد نظر خود را با یک مشاور دانشگاهی بحث کنید.
چنین رفتاری برای روانشناسانی که اختلالات دوقطبی را درک می کنند، ناشناخته نیست. البته، هر روانشناسی باید ارزیابی دقیقی را انجام دهد تا بتواند رفتار ظاهراً متناقض او را درک کند. به دنبال یک ارزیابی، یک روانشناس خوب می تواند نتیجه گیری کند که رفتار مورد نظر درواقع نشانه یک اختلال افسردگی یا نوع دیگری از اختلال مزاج است. روبرو شدن با افسردگی کار بسیار دشواری است و علل آن ممکن است بلافاصله مشخص نشود.
- اگر هر جایی از پروسه درمان و مشاوره از روند پیشرفت خود و برگزاری جلسات ناراضی هستید، باید این مسئله را با مشاور/روانشناس خود در میان بگذارید.
- به دنبال یک ارزیابی، یک روانشناس خوب می تواند نتیجه گیری کند که رفتار مورد نظر درواقع نشانه یک اختلال افسردگی یا نوع دیگری از اختلال مزاج است.
- روانشناسان در زمینه اختلالهای رفتاری، مشاوره رفتاری، بیماریها و اختلالات روانی، مراحل مختلف رشد و مطالعه میکنند.
- روانکاوها هم مانند روانشناسان معمولا با مسائل هیجانی سروکار دارند و دارو تجویز نمیکنند.
در جامعهی ما برچسب زدن به افرادی که به روانشناس مراجعه میکنند بسیار رواج دارد و افراد از اینکه روانی، دیوانه و یا افسرده خطاب شوند میترسند و از رفتن به جلسات روانشناسی امتناع میکنند. فرهنگ درست مراجعه به روانشناس میتواند کمک کند که چنین افکاری در جامعه از بین بروند و افراد با خیالی آسوده و بدون ترس از برچسب خوردن به روانشناس مراجعه کنند. از دیگر دلایلی که باعث میشود مردم تمایلی به مراجعه به روانشناسها نداشته باشند هزینههای بالای مشاوره است.
روانشناس و مشاور
همچنین باید اثرات بیماری روانی بر سایر بیماریهای جسمی مانند بیماری های قلبی، فشار خون بالا و اثر داروها بر بدن مانند وزن، قند خون، فشار خون، خواب، عملکرد کلیه یا کبد را پایش و کنترل کند. روانشناسان اجتماعی رفتار گروهها را مطالعه میکنند و به بررسی چگونگی رفتار انسانها در جایگاههای اجتماعی و تاثیر گروه بر رفتار فردی میپردازند. روانشناس اجتماعی درباره طیف وسیعی از موضوعات شامل نگرش ها، تعصب، ارتباط، روابط میانفردی، پرخاشگری و ترغیب تحقیق میکنند. برخی روانشناسان اجتماعی تحقیقات بنیادی گستردهای را انجام میدهند که برای افزایش درک و دانش ما از رفتار اجتماعی طراحی شده است.
میتوانید با خواندن خدماتی که این رواشناسان ارائه میدهند، روانشناس مورد نظر خود را پیدا کنید. همچنین برای بررسی کیفیت عملکرد روانشناس مورد نظر میتوانید از سیستم امتیازدهی که در پروفایل شخصی ایشان وجود دارد و نظراتی که کاربرانی که به روانشناس مورد نظر مراجعه کردهاند، استفاده کنید. حمله هراس؛ یکی دیگر از مشکلاتی که فرد ممکن است به آنها دچار شود و به کمک روانشناس نیاز داشته باشید، حمله هراس است. پنیک اتک یا حمله هراس درواقع حالتی هیجانی است که فرد با اضطراب شدید تجربه میکند و نیازمند درمان روانپزشک یا روانشناس است. دوره رواندرمانی طولانیتر است و روی محدوده وسیعتری از موضوعات متمرکز است. رواندرمانی بهدنبال این است که الگوهای فکری و رفتاری فرد چطور بر نحوه تعامل او با جهان تأثیر میگذارند.
هزینه ویزیت دکتر روانشناسی در تهران با توجه به نوع نوبتی که از آنها میگیرید (نوبت حضوری، مشاوره تلفنی، مشاوره متنی) متغیر است. با مراجعه به پروفایل هر یک از دکترهای روانشناسی تهران میتوانید هزینه دقیق ویزیت آن دکتر را ببینید. روانشناس و روانپزشک هر دو در موارد مشابهی به تشخیص و درمان بسیاری از بیماریهای روانی و اختلالات روان میپردازند اما تفات اصلی که در روانپزشک و دکتر روانشناس وجود دارد در درمان و مدیریت اختلال است. یک روانشناس نمیتواند برای درمان بیماری دارو تجویز کند و از روشهای درمانی مانند شوک درمانی و غیره استفاده کند. اما روانپزشک میتواند مداخلات دارویی انجام دهد و درمان اختلال روانی را با بستری در بیمارستان ادامه بدهد.
دکتر بیگلربیگی منیر
دکتر منتخبی به عنوان روانشناس، روان درمانگر و مشاور در مراکز روانشناسی مختلفی فعالیت می کند و بیماران با اختلال های مختلفی را درمان می کند. در حال حاضر دکتر منتخبی در کلینیک مکث واقع در تهران آماده خدمت رسانی به بیماران است. دکتر رحیمی نژاد فارغ التحصیل دانشگاه علامه طباطبایی و عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره می باشند. ایشان علاوه بر مشاوره فردی ورکشاپ های مختلفی برگزار می کنند و علاقمندان می توانند با شرکت در آن ها مهارت های روانشناسی خود را ارتقا بدهند. امروزه با چالش ها و بحران هایی که در جامعه و افراد وجود دارد مراجعه به دکتر روانشناس از ضروری ترین کارهایی است که همه افراد باید آن را انجام دهند.
اخلاق و رفتاری صبورانه و صمیمانهای در برخورد با مراجعین محترم داشته باشد. با داشتن اطلاعات صحیح و تفکر دقیق، شما به سمت یک حرفه درمانی مناسب کشیده خواهید شد. این رشته همچنین شامل شامل کارآموزی و تجربه نظارت شده مستقیم مجله خبری پزشکی در این زمینه است. در بسیاری از موارد ، ممکن است شما مجبور شوید 12 تا 16 ساعت آموزش اضافی را نیز داشته باشید تا در کشور خود دارای مجوز شوید. قابل ذکر است که میزان زمان و آموزش لازم برای تکمیل هر مدرک متفاوت است.
دکتر خدیجه حاتمی فر
یک روانشناس به عنوان فردی قابل اعتماد، همدل و متخصص از مراجعینش حمایت کرده و کاملاً بیطرفانه سعی میکند که با ارائه راهنماییهای عینی و البته بدون قضاوت، آنها را به تغییرات دلخواه و بهترین خود برساند. متخصص بهداشت روان است که برای کمک به بیماران روانی، افراد افسرده، افراد درگیر با چالشهای زندگی، افراد دچار اختلالات روانی، افرادی که به دنبال بهبود زندگی شخصی خود هستند و… ناگفته نماند که در کاهش دردهای اجتماعی و کمک به معتادین و عوارض روانی ناشی از اعتیاد نیز نقش مؤثری دارند. البته روابط و مشکلات زناشویی و خانوادگی را کنترل کرده و با حل مشکلات روانی طرفین، سعی در بهتر شدن اوضاع دارند. آنها مدیریت خشم و عصبانیت را به مراجعین آموزش داده و روشهای کنترل سایر جنبههای زندگی را به آنها یاد میدهند. از طرف دیگرعملکردهای شناختی مانند یادگیری، حافظه، حل مسأله، توانایی فکری را در مراجعین تقویت کرده و مشکلات رفتاری و اختلالات رشد ذهنی بیماران را تا حدود زیادی کنترل و درمان میکنند.