رویکرد شناختی به افکار کنونی و الگوی ارتباطی افراد به جای گذشته آنها میپردازد. درمانگر افکار اشتباه و باورهای غلط مراجع را، با تشویق او به نگاه کردن به مسایل از دیدهای متفاوتتری، به چالش میکشد. شناخت درمانگر به درمان مشکلاتی چون PTSD و یا به عبارتی اختلال استرس پس از سانحه، کمک میکند.
دکتر کورش محمدی
گاهی این مشکلات به یک اختلال یا مساله جدی تبدیل میشوند که همه یا بخشی از زندگی ما را مختل میکند. اما راه حل برطرف کردن این مشکلات را چگونه باید یافت؟ قطعا این مسائل جدیتر از آن است که با جستجو در اینترنت یا مشورت با دوستان و اطرافیان قابل حل باشد. در جامعه ما هم چند سالی است که خوشبختانه این موضوع مورد توجه قرار گرفته است. اما در واقع ما چه زمانی به روانشناس نیاز داریم؟ در این مطلب از وبلاگ اسنپدکتر به این سوال پاسخ دادهایم. تاکنون خانوادههای بسیاری به دلیل اعتیاد یکی از اعضای خانواده دچار مشکل و عذاب شدهاند و همین ضرورت مراجعه به بهترین روانشناس تهران را در چنین شرایطی نشان میدهد.
اگرچه حیطه کاری مشاور، روان درمانگر، روانکاو و روانپزشک همپوشانیهای با هم دارند، اما در صورتی که مراجعان تفاوت بین این حوزههای تخصصی را بدانند بهتر میتوانند تصمیم بگیرند که برای بررسی و حل مشکل خود به کدام متخصص مراجعه نمایند. برای آشنایی بیشتر با هر یک از این حوزههای تخصصی، به بررسی ویژگیهای آن میپردازیم. اگرچه مجوز روانشناسان به صورت کلی است، اما موظفند حوزههای تخصصی خود را به نهاد نظارتی اعلام کرده و در محدوده صلاحیت خود فعالیت کنند. مثلاً یک دکتر روانشناسی که در زمان تحصیل خود دورههای آموزشی تخصصی کودکان را گذرانده، باید در حوزه تخصصی کودکان و روانشناسی که آموزش تخصصی خانواده را گذرانده است، باید در حوزه خانواده مشغول به کار شود. همه روانشناسان به صورت کاملاً تخصصی برای استفاده از آزمونهای روانشناسی به منظور تشخیص و ارزیابی مشکلات آموزش دیدهاند.
دکتر آزاده موسوی
مجله خبری پزشکی ممکن است نیاز ببیند که قبل یا حین درمان، مراجع را به یک روانپزشک ارجاع دهد. ایشان روانشناس کودک، درمانگر مشاور فردی و انواع اختلالات شخصیتی می باشد. وی با 13 سال تجربه در زمینه روانشناسی بالینی در حال حاضر استادیار دانشگاه می باشد و در مطب شخصی خود به بیماران خدمات درمانی ارائه می دهد. دکتر رحیمی نژاد فارغ التحصیل دانشگاه علامه طباطبایی و عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره می باشند.
- افراد از رفتن پیش روانشناس هراس دارند، چرا که نمی دانند بعد از مراجعه به آن ممکن است چه اتفاقاتی برای فرد بیفتد و پروسه درمان به چه صورت است.
- چند ماهه تحت نظر ايشون هستم تنها پزشکي که از نحوه درمان و تجويزشون جواب گرفتم.
- البته عنوان مشاور و روانشناس در بسیاری از جاها بیشتر از درمانگر استفاده میشود.
- وی مدیر تیم تخصصی کودک و نوجوان و عضو انجمن ازدواج و خانواده کشور می باشد.
- امیدواریم که به بسیاری از سؤالات و ابهامات شما در مورد ویژگیهای یک روانشناس خوب پاسخ داده باشیم.
برای مثال، زمانی که برای ادامه زندگی مشترک دچار تردید هستید، او نباید بهصورت قاطع به شما تجویز کند که طلاق بگیرید یا در این زندگی بمانید. ممکن است کسی در مقام روان درمانگر، در کار تجزیه و تحلیل روابط دیگران موفق باشد اما در کار تجزیه و تحلیل خود موفق نباشد. ممکن است میان دوستانتان کسانی را بشناسید که مشتاق حرف زدن با آنها هستید. حرفهای شما را به دقت گوش میدهند و باعث میشوند احساس بهتری داشته باشید. علاوه بر این اگر مشکل شما فراتر از یک درد و دل ساده باشد، احتمالا دوست شما نمیتواند بهترین راهحل را پیش روی شما بگذارد. یک روانشناس بالینی خوب باید ، بتواند مهارت همدلی و صبر را در خود تقویت نماید .
با کمک روانشناس و انجام تمرینهایی که به شما محول میشود، عادتهای غلط را کنار گذاشته و عادتهای مثبت را در خود تقویت میکنید. همچنین با مراجعه به وبسایت درمانکده میتوانید با بهترین روانشناسان تهران از جمله روانشناس بالینی و روانشناس تربیتی و روانشناسی شخصیت در ارتباط باشید و به صورت آنلاین از ایشان نوبت بگیرید. برای گرفتن نوبت از دکتر روانشناس تهران در دکترتو ابتدا باید وارد لیست روانشناسان تهران شوید و با استفاده از فیلترهای موجود در لیست، دکتر روانشناس مورد نظر خود را در تهران انتخاب کنید و نوبت حضوری یا مشاوره آنلاین (تلفنی و متنی) بگیرید.
با توجه به تمام نکاتی که ذکر شد، مراجعین با در نظر گرفتن سوابق، تجربیات، تحصیلات روانشناس و نحوه برقراری ارتباط روانشناس نسبت به خود، میتوانند دست به انتخاب درست بزنند. آگاهی همیشه شناخت به همراه دارد، امیدوارم با مطالعه مقاله بالا، آگاهی شما نسبت به روانشناس و ویژگیهای روانشناس خوب بالا رفته باشد، تا بتوانید با شناخت بهتری انتخاب درستی کرده و در جلسات درمانی ارتباط بهتری با درمانگر خود پیدا کنید. با توجه به توضیحات داده شده در مورد روانشناسان و رواندرمانگران و حوزه تخصصی هر یک، به شرح مهارتهای روانشناس خوب میپردازیم. با توجه به شرایط و مشکلاتی که دارید، نمیدانید که باید به روانشناس مراجعه کنید یا روانپزشک؟ در ادمه توضیحات را بخوانید. روانکاوی که قدیمیترین مکتب از سه مکتب روانشناسی است، از پیشفرضهای خاص خود برخوردار است. روانکاوان تأثیر ناخودآگاه را بر رفتار ما عمیق میدانند و معتقدند نیروی اصلی حاکم بر زندگی ما ناهشیار است.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
شبیه کار دانشمندان است زمانی که یک روانشناس بالینی از روشهای تحقیق و فرمولها و پیشبینیهای آماری در کار خود استفاده میکند. در عوض این متخصصان باید مهارت زیادی در ارتباطات انسانی داشته باشند، داشتن خلاقیت و ابتکار در انتخاب برنامههای درمانی نیز اهمیت زیادی دارد. جناب بنظرروانشناسی شما خودتون باید درمان و مشاوره بشید چون امروزه چیزی بنام حرمت وجود نداره و این شما هستید که متوقع اید نه فرزندتون. همچنین خود روانشناسان باید همیشه روی بهبود خودشان کار کنند و توسط اساتید این حوزه تحت مشاوره باشند تا بتوانند بهتر مردم را معالجه کنند.پس خودشان هم باید هزینه بپردازند.از طرفی هزینه های راه اندازی مطب، هزینه های اجاره و … بسیار سنگین است. توجه داشته باشید که اگر روانشناس آمادگی و اطلاعات کافی برای درمان را نداشته باشد ممکن است با تشخیص اشتباه و مشاوره نامناسب به مراجع آسیب برساند. ما در دوره ای زندگی میکنیم که بخاطر مواجهه با مسائل مختلف مثل مشکلات ازدواج و رابطه، وضعیت خانوادگی، از دست دادن شغل، مرگ عزیزان، افسردگی، استرس، فرسودگی شغلی، سوء مصرف مواد و …احساس خستگی می کنیم و نیاز به کمک داریم.
روانشناس یک متخصص بخش های سلامت است که متخصص درمان مشکلات بهداشت روانی و رفتار انسانی است. افراد جوان اغلب همراه با تغییرات آشکار در رفتار، نسبت به شرایط ناراحت کننده واکنش نشان می دهند. بنابراین، دانش آمور خوبی که نمرات ضعیف می گیرد، جوان اجتماعی که گوشه گیر و تنها می شود یا مسئول امور مدرسه که علاقه اش به فعالیتهای مورد نظر را از دست می دهد، موارد غیرعادی نیستند. روانشناسی که می داند که نوجوانان تمایل دارند ابتدا آزمایش کنند و سپس اطمینان کنند، احتمالاً در ابتدا زمانی را صرف تمرکز کردن بر ایجاد رابطه با اسکات می کند.